Isteni finom és egészséges édesség recept
- 4 kis doboz natúr joghurt
- 2 dl tejszín (bármely
- 2 evőkanál Fillzen Kollagén
- 1 kiskanál Fillzen C vitamin
- 8 dk cukor (ha teheted nyírfa cukrot használj!!)
- eper
Ez a mennyiség egy kis Tupperware formára és 3 pudingos formára lett elég.
Forrás: internet
Fillzen kollagénes meggyes joghurt torta
Hozzávalók:
Cukormentes gumicukor házilag :-)

- 20 g Fillzen Kollagén
-1,5 ek nyírfacukor vagy 2 ek eritrit.

És most néhány gumicukros tapasztalat, ami jól jöhet:
3. Biztos furcsának tűnik, hogy mélyhűtőbe tettem őket. Igaz, hogy megdermed a sima hűtőben is, de ezzel a módszerrel nem jönnek ki a formából. Még a szilikonosból sem... Lehet, hogy a 20 perc hibernálás után vékony jéghártya lesz a tetején, de mire az összeset kiszedjük a formából, már le is olvadt róla!
4. Ekkor még inkább gyümölcszselére hasonlít, de 2 nap alatt szobahőmérsékleten felveszi a gumicukor állagot.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 egész tojás
- 6 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 5 ek. cukor (ha teheted nyírfa cukor)
A krémhez:
- 25 dkg darált dió
- 2 teáskanál Fillzen Lecitin
- 10 dkg cukor (ha teheted nyírfa cukor)
- 2 dl tej
- rumaroma
- 25 dkg puha ráma
- tejszínhab
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Simára keverjük, végül beleforgatjuk a keményre vert tojások fehérjét is. A masszát tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
A tejben a darált diót, a cukrot picit együtt főzzük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a rumaromát, és a puha margarint. Alaposan kikeverjük.
A tortalapot 3 lapba elvágjuk, és megkenjük a krémmel a lapokat.
A tetejét és az oldalát keményre vert tejszínhabbal és darált dióval (amibe elkeverjük a Lecitint) díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Lehet dió helyett mogyoróval is készíteni.