Könnyen egészségesen!!

Testgondozó

Testgondozó

Receptek

2015. augusztus 16. - Testgondozó

Isteni finom és egészséges édesség recept

 

joghurt-torta.jpg

 Fillzen  élelmiszerekkel isteni finom ételeket, süteményeket készíthetsz.
A tested nagyon hálás lesz érte és ha rendszeresen fogyasztod ezeket a csodás élelmiszereket, amikhez nagyon kedvezően juthatsz hozzá, és az eredményt is hamar megérzed.
Nem csak, hogy finom, de nagyon egészséges is ez a süti.
A Fillzen Kollagénnek köszönhetően a szervezeted teljesen megfiatalodik. 

  • 4 kis doboz natúr joghurt
  • 2 dl tejszín (bármely
  • 2 evőkanál Fillzen Kollagén
  • 1 kiskanál Fillzen C vitamin
  • 8 dk cukor (ha teheted nyírfa cukrot használj!!)
  • eper
A joghurtot elkeverem a cukorral, és kb. 40 fokig melegítem, majd belekeverem a Fillzen Kollagént és a
C vitamint. A tejszínből kemény habot verek.Óvatosan, hogy ne törjön, a nagyon langyos joghurtba keverem.Az egyforma darabokra vágott epret is hozzá keverem,majd a formába öntöm.Hűtőben 4-6 óra alatt megdermed.

Ez a mennyiség egy kis Tupperware formára és 3 pudingos formára lett elég.

Forrás: internet

  

 

Fillzen kollagénes meggyes joghurt torta

 

ozgerinc_torta.jpg

 

Hozzávalók:

- 25 dkg meggy
- 20 dkg natúr joghurt
- 1 evőkanál méz
- 35 dkg tejszín
- 5 dkg Fillzen Kollagén
- 1 kiskanál Fillzen C vitamin
- 1 kiskanál citromlé
- 10 db meggy
- Piskótalap
 
 
25 dkg meggyet (vagy bármilyen tetszés szerinti gyümölcsöt, pl. epret, cseresznyét…) darabosra turmixolunk. Elkeverjük a natúr joghurttal, mézzel amit 40 fokra melegítünk, hogy a Fillzen Kollagén jól elolvadjon és bele tesszük a Fillzen C vitamint, majd a habbá vert tejszínt.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére teszünk egy formára vágott piskóta lapot. Betesszük a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen. A kész süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát. Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel (vagyis az éppen aktuális gyümölccsel), csokiforgáccsal…
Forrás: internet

Cukormentes gumicukor házilag :-)

gumicukor_017.jpg
 
Nem szeretem a gumicukrot. Már gyerekként sem voltam oda érte, pedig akkor még ehettem volna két pofára... de amikor hallottam erről a változatról, azonnal meg akartam csinálni. 
A gumicukor egészen mostanáig rémálmaimban jelent csak meg, belegondolni sem mertem, hogy a gyerekeim ezt a kristálycukor, glükóz szirup és mesterséges színezékkel dúsított szörnyűséget rágcsálják, de most itt a gumicukor paleo változata. És miközben megeszed, gondolj erre… A házilag készített gumicukor nemcsak fehérjeforrás, hanem emésztési zavarokon is segíthet, a jó minőségű zselatin olyan esszenciális tápanyagot tartalmaz, amely felelős a csodás bőrért, csillogó hajért és erős körmökért és ez a kollagén."
Így írnak róla:
 
 Hogy milyen lett arról talán elég annyi, hogy 6 darab tűnt el az alatt a tíz perc alatt, amíg fotóztam :-D A gumicukor elkészítése körülbelül 5 perc munkával jár (az is gyerekjáték), alig kell bele néhány hozzávaló, és még egészséges is. Kell ennél több?!
 
Hozzávalók 30 nagyobb darabhoz:
- 2 dl folyadék (valamilyen gyümölcs frissen facsart leve leszűrve)
- 20 g Fillzen Kollagén
- 1 kiskanál Fillzen C vitamin
-1,5 ek nyírfacukor vagy 2 ek eritrit.
Elkészítés:
Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot) ami közel 40 fokos, majd keverjük el benne a Fillzen Kollagént és a Fillzen C vitamint. Amikor minden szépen összeolvadt, öntsük szilikon bonbon formákba. Várjunk, míg kicsit lehűl, aztán tegyük a fagyasztóba (!) 20 percre. Ha ez letelt, szobahőmérsékleten pihentetjük 1-2 napig. Ennyi :-)
gumicukor_035.jpg

És most néhány gumicukros tapasztalat, ami jól jöhet:
1. Szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető, aminek ki tudjuk facsarni a levét. Legyetek kreatívak, a narancstól a gránátalmáig bármi jó lesz, az ízlésetektől függően. "B" tervnek pedig ott a 100%-os gyümilé.
2. Én szilikon bonbon formát használtam, szerintem ez a legjobb, és ebből jön ki a legkönnyebben a gumicukor.Ha ilyen nincs, akár egyben is el lehet készíteni,  és a kész gumicukrot a végén kockákra vagy csíkokra vágni.
3. Biztos furcsának tűnik, hogy mélyhűtőbe tettem őket. Igaz, hogy megdermed a sima hűtőben is, de ezzel a módszerrel nem jönnek ki a formából. Még a szilikonosból sem... Lehet, hogy a 20 perc hibernálás után vékony jéghártya lesz a tetején, de mire az összeset kiszedjük a formából, már le is olvadt róla!
4. Ekkor még inkább gyümölcszselére hasonlít, de 2 nap alatt szobahőmérsékleten felveszi a gumicukor állagot.

 A receptet szívből ajánlom cukorbetegeknek, egészségtudatosoknak, és azoknak akik a bolti vacakok helyett inkább egészséges nassolnivalót tennének a gyerekek elé.
Forrás: internet

Hozzávalók:diotorta.jpg

A piskótához:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 ek. cukor (ha teheted nyírfa cukor)

A krémhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 2 teáskanál Fillzen Lecitin
  • 10 dkg cukor (ha teheted nyírfa cukor)
  • 2 dl tej
  • rumaroma
  • 25 dkg puha ráma
  • tejszínhab

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd  hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Simára keverjük, végül beleforgatjuk a keményre vert tojások fehérjét is.  A masszát tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A formában hagyjuk kihűlni.

A tejben a darált diót, a cukrot picit együtt főzzük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a rumaromát, és a puha margarint. Alaposan kikeverjük.

A tortalapot 3 lapba elvágjuk, és megkenjük a krémmel a lapokat.

A tetejét és az oldalát keményre vert tejszínhabbal és darált dióval (amibe elkeverjük a Lecitint) díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Lehet dió helyett mogyoróval is készíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://testgondozo.blog.hu/api/trackback/id/tr557673634
süti beállítások módosítása